utorok, 28. apríla 2015

Jablková žemľovka s malinovým pyré


Cesto:
300g naklíčenej pohánky
3 lyžice psyllia
12 namočených fíg alebo čerstvých datli
kôra z polovice bio citróna
štipka soli

Jablková vrstva:
2-3 veľké jablká
škorica
mletý kokos

Malinové pyré:
100g malín mrazené alebo čerstvé
8 datli

Suroviny na cesto spracujeme pomocou S noža kuchynským robotom. Menší plech vystelieme potravinárskou fóliou a cesto do plechu poriadne natlačíme. Na cesto hrubým strúhadlom nastrúhame očistené jablká a rovnomerne ich pritlačíme k cestu. Vrch jabĺk posypeme strúhaným kokosom a žemľovku uložíme do chladničky asi na jednu hodinu. Maliny s datľami spracujeme mixérom na pyré a povrch nakrájanej žemľovky polejeme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára