Korpus:
hrnček vlašských orechov
10 čerstvých datli
Suroviny na korpus spracujeme kuchynským robotom pomocou S noža. Rovnomerne natlačíme do tortovej formy, ktorej dno vystelieme potravinárskou fóliou. Uložíme do mrazničky kým vyrobíme malinovú vrstvu.
Malinový krém:
hrnček čerstvých alebo mrazených malín
10 čerstvých datli
4 lyžice jemne pomletého psyllia
Maliny s datľami najskôr spracujeme kuchynským robotom na jemnú kašu a následne vmiešame psyllium. Poriadne spracujeme a následne rozotrieme na vychladený korpus. Odložíme do mrazničky a pustíme sa do krému.
Krém:
hrnček a pol namočených kešu
hrnček filtrovanej vody
1/2 hrnčeka sirupu z agáve
1/2 hrnčeka kakaového masla (roztopené vo vodnom kúpeli)
lyžička kvalitnej mletej arabiky
1 lyžica nepraženého kakaa
Do mixovacej nádoby vložíme namočené a zliate kešu orechy, zalejeme hrnčekom vody. Mixujeme na vysokých otáčkach na jemný krém. Rukou kontrolujeme teplotu aby sa obsah veľmi nezahrial. Následne vlejeme sirup z agáve a rozpustené kakaové maslo. Mixujeme aspoň 1 minútu na záver vsypeme kvalitnú kávu. Celý krém ešte raz mixneme.
Kúsok krému asi 2 dcl si odlejeme do hrnčeka a rozpustíme v ňom kakao zvyšok nalejeme na schladený korpus s malinovým krémom. Formou pár krát silnejšie udrieme o pracovnú dosku (najlepšie na utierke aby tlmila rachot a nepoškodili sme si kuchyňu) aby vzduchové bublinky zašľahané do krému sa mohli preč :)
Na záver si na kréme urobíme ešte dve kružnice z kakaového krému a pomocou špajle nakreslíme vzor napr. kvetu a pod.Ťaháme od stredu k okrajom a opačne.
No a teraz už len nechať v chladničke (nie mrazničke) odstáť do druhého dňa aby krém pekne stuhol.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.