sobota, 11. apríla 2015

Torta z bielej čokolády s malinami

Autor originál receptu Secret of RAW odkaz na video 


Korpus: 
hrnček lieskových orechov
10 čerstvých datlí
2 lyžice nepraženého kakaa
štipka soli
1/2 hrnčeka strúhaného kokosu

Krém:
1 a 1/2 hrnčeka namočených kešu
1 hrnček vody
2 lyžice citrónovej šťavy
štipka soli
1/2 hrnčeka sirupu z agáve
1/2 hrnčeka roztopeného kakaového masla
1 lyžička mletej vanilky

Malinové zdobenie:
1/2 hrnčeka malín
2 lyžice sirupu z agáve
1 lyžička psyllia

Suroviny na korpus spracujeme kuchynským robotom na kompaktnú lepkavú hmotu. Spodok tortovej formy vystelieme potravinárskou fóliou a korpus poriadne utlačíme rukami. Dáme chladiť do mrazničky.
Kešu orechy, hrnček vody, citrónovú šťavu spracujeme mixérom na hladkú zmes. Pridáme soľ, lyžičku mletej vanilky a roztopené kakaové maslo. Znova pomixujeme. Krém nalejeme na korpus a celou formou pár krát poriadne buchneme o pracovnú dosku aby sa z krému uvolnili vzduchové bublinky a ostal na povrchu krásne hladký.



Vrch torty ozdobíme malinami. Robíme malinové bodky, ktoré po povrchu krému rozťaháme ostrým nožom.
Celú tortu uložíme do chladničky kde tuhne 8 až 10 hodín.



Nakrájanú tortu ozdobíme  zvyšnými malinami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára