štvrtok, 25. júna 2015

Makový koláč s černicami


Korpus:
150g strúhaného nepraženého kokosu
10 čerstvých datli

Spracujeme kuchynským robotom pomocou S noža. Formu vystelieme potravinárskou fóliou a cesto rovnomerne utlačíme na dno formy.

Černicová vrstva:
hrnček černíc
12 čerstvých datli
4 lyžice jemne pomletého psyllia

Spracujeme kuchynským robotom na hustejší krém, ktorý nanesieme pomocou stierky na korpus. Necháme 30 minút schladiť v mrazáku.

Maková vrstva:
50g nepraženého kokosu
100g čerstvo pomletého maku
10 čerstvých datli

Spracujeme kuchynským robotom na konzistenciu drobenice. Rovnomerne rozsypeme na černicovú vrstvu a pomocou stierky povrch utlačíme a uhladíme.

Originál receptu: https://www.youtube.com/watch?v=iyjKq8SfBg8

1 komentár:

  1. Konečne som si našla čas a vyskúšala :) Je to výborné a tak doporučujem aj na mojej stránke v novej rubrike Recepty

    OdpovedaťOdstrániť