pondelok 21. decembra 2015
Vianočné koláčiky
Vegánske šuhajdy:
100g raw alebo vegánskej čokolády
60g kakaového masla
3 lyžice kokosového oleja
3 lyžice sirupu z agáve
Suroviny na šuhajdy za občasného miešania roztopíme vo vodnom kúpeli. Hotovou čokoládou plníme košíčky. Najskôr dáme do každého košíčka po lyžici čokolády a necháme prvú vrstvu stuhnúť v chladničke. Následne na prvú vrstvu vložíme za lyžičku domácej nugety alebo kúsky višní či pomletých orechov zmiešaných so sirupom. Na záver dolejeme čokoládou a necháme tuhnúť cca 30 minút v chladničke.
Originál recept TU
Orechové rožky:
150g vlašských orechov
50g pohánky
4 lyžice cukru z kokosových kvetov
Suroviny spracujeme vysoko otáčkovým mixérom na kompaktnú hmotu z ktorej vypracujeme cesto. Necháme pol hodinku odležať a následne tvarujeme rohlíčky, ktoré ešte obalíme v kokosovom cukre.
Sušíme cca 10 hodín do 42 st. Dobré sú aj bez sušenia.
Parížske rožky:
Cesto: 150g vlašských orechov
50g pohánky
4 lyžice cukru z kokosových kvetov
Suroviny spracujeme vysoko otáčkovým mixérom na kompaktnú hmotu z ktorej vypracujeme cesto. Necháme pol hodinku odležať a následne rozvaľkáme a vykrajujeme mesiačiky.
Sušíme cca 10 hodín do 42 st. Dobré sú aj bez sušenia.
Krém: 150g cez noc namočených kešu
50g raw alebo vegánskej čokolády
30g kakaového masla
2 lyžice kokosového oleja
2 lyžice sirupu z agáve
Kešu spolu z rozpustenou zmesou z čokolády, kakaového masla, kokosového oleja a agáve spracujeme výkonným mixérom za pomoci šťuchadla na hladký krém. Krém nanášame pomocou zdobiaceho vrecka na vysušené mesiačiky. Necháme cca 30 minút stuhnúť v chladničke a následne ich namáčame v čokoláde ( 50g raw alebo vegánskej čokolády, 30g kakaového masla )
Originál recept TU
Kokosové pusinky:
250g nepraženého kokosu
1 veľká zrelá hruška
4 lyžice sirupu z agáve
Časť kokosovej múčky zmixujeme s nakrájanou hruškou na kašu, ktorú následne aj so sirupom zmiešame so zvyškom kokosu. Spracujeme na tuhšie cesto a následne vtláčame do formičiek a po vyklopení sušíme v sušičke 10 hodín.
Hotové môžeme ozdobiť čokoládou.
Originál recept TU
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.