streda 7. novembra 2012

Šalát Valerian


120 g šalátu poľníček, menšia nakrájaná cibuľa, žltá paprika, šalátová uhorka, dyňové semienka, soľ, lyžička lahôdkového droždia.
Zeleninu nakrájame zmiešame s droždím a semienkami. Vrch polejeme mandľovým syrom.


2 komentáre:

  1. Ahoj, receptíky vypadají opravdu nádherně!

    Problém je ale v poměru omega 6 a omega 3. Často používáš mandlový sýr, ten sám o sobě se podle ingrediencí pohybuje v poměru tak 65:1, ideální poměr omega 6,3 je 2:1 maximálně 4 až 5:1, po přidání dýně se poměr ještě zhorší.

    Z tohoto pohledu jsou recepty sice živé, ale srovnatelné snad jen s dietou fast food američana, co jí hambáče, hranolky a zmrzlinu a zel-ovo tak maximálně jako oblohu. Horší může být v tom, že má tuky i ztužené, což tady naštěstí chybí.

    Špatný poměr způsobuje v těle záněty, ohrožuje cévní a oběhový systém, zatěžuje slinivku a další neplechy. Řešením samozřejmě není tuky vysadit zcela, ale hlídat si lépe poměr nebo vyměnit zdroje.
    Tady je u třetího příspěvku přehledná tabulka:

    http://www.zdravi-az.cz/Forum/viewtopic.php?f=18&t=415&start=780&hilit=omega+3+makrela

    I tak platí, že tvé recepty vypadají úžasně :), tak snad se nebudeš za příspěvek zlobit.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak tento mandľový syr vôbec nejedávam často, robil som ho len raz na ochutnanie tak snáď to nejak prežijem :). Samozrejme odľahčené verzie sú najlepšie a mandle a oleje sa dajú nahradiť ;-) Ja sám si takéto orieškove a s olejom doprajem veľmi zriedka, pretože telo hneď dá vedieť keď sa niečo preženie. Receptami chcem osloviť hlavne bežne sa stravujúceho človeka a ukázať mu že existuje aj iná lepšia cesta.Preto aj ten názov blogu Vita inšpirácie pre každého. Ľudia čo sú dlhšie na živej strave dobre vedia čo zaradiť do jedálnička. V jednoduchosti je krása :)

    OdpovedaťOdstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.