štvrtok 26. marca 2015

Hanácky šalát


1 menšia hlávka červenej kapusty
1 väčšia červená cibuľa
1 lyžica jablčného octu
1 lyžica shoyu alebo tamari
1/2 lyžičky mletej rasce
mleté čierne korenie
soľ

Majonéza:
hrnček kešu (najlepšie namočené aspoň na 2 hodiny)
2dcl filtrovanej vody
1/2 červenej cibule
1 lyžica kremžskej horčice
šťava z polovice citróna
strúčik cesnaku
mleté čierne korenie
soľ

Kapustu si na jemno nastrúhame do misky a pridáme nakrájanú cibuľu, jablčný ocot, shoyu a koreniny. Dôkladne premiešame a necháme odstáť. Za ten čas si z namočených kešu orechov a ostatných surovín rozmixujeme majonézu ktorú pridáme k odležanému kapustovému základu. Podľa chuti ešte dosolíme a dokoreníme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.