piatok 5. septembra 2014

Nugátová roláda


Cesto:
hrnček svetlej pohánky
50g maku
4 lyžice datlového sirupu
2 lyžice psyllia
strúhaná citrónová kôra
štipka soli
Plnka:
2 banány
150g čerstvých datlí
2 lyžice nepraženého kakaa
50g lieskovcov
25g lúpaného sézamu
( spracované vysoko otáčkovým mixérom )
Čokoládová poleva:
2 lyžice kokosového oleja ( rozpustiť vo vodnom kúpeli )
1 lyžica nepraženého kakaa
2 lyžice sirupu z agáve
( zamiešať )



Pohánku namočíme a naklíčime počas 24 hodín. Odkvapkanú ju spolu so zomletým makom,  psylliom, datlovým sirupom a citrónovou kôrou spracujeme kuchynským robotom za pomoci S noža na husté cesto.
Cesto rovnomerne nanesieme v 1cm hrubej vrstve na potravinovú fóliu. Na plát cesta ďalej nanesieme vrstvu nugátového krému a pomocou fólie opatrne stočíme do rolády. Necháme ju asi hodinku odpočinúť v chladničke a studenú roládu oblejeme čokoládovou polevou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára