pondelok 31. marca 2014

Jablková torta s makom


1. vrstva (korpus)
250g namočenej pohánky
100g strúhaného kokosu
2 lyžice sladidla ( agáve, rapadura a pod.)
citrónová kôra
štipka soli
Suroviny spracujeme v kuchynskom robote na husté cesto, ktoré natlačíme na spodok tortovej formy ( priemer 21cm) vystlanej potr. fóliou.

2. vrstva
5 nastrúhaných jabĺk
škorica mletá
Jablka uložíme na korpus a zasypeme škoricou.

3. vrstva

125g čerstvo zomletého maku
2 lyžice sirupu z agáve
1 lyžica vody
2 lyžice mletého kokosu
Zo surovín vypracujeme homogénnu zmes, ktorú rozmrvíme na jablkovú vrstvu a poriadne pritlačíme.
Tortu necháme vychladiť v chladničke asi 1 hodinu.

1 komentár:

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.