Cesto: pol šálky zomletej pohánky, pol šálky ovsenej múky bio, šálka mletých vlašských orechov, 3 polievkové lyžice medu alebo agávového sirupu, troška vody. Zo surovín vypracujeme hladké cesto, rozváľame a vykrajujeme kolieska. Sušíme na slniečku alebo sušičke 4 hodiny. Ja som sušil na slnku a v polovici času som pečivo otáčal.
Plnka: zomletý mak zmiešaný s rozpučeným banánom a škoricou. Plnkou pospájame kolieska podobne ako linecké pečivo.
Vrch je možné ozdobiť raw čokoládou. Mne chutili len tak :)
Aj takto sa dá :))) |
Úžasné "pečivo" :-) Dnes ho budú mať moje deti ako zákusok po večeri. Tá chuť je naozaj božská. Ďakujem Kamil za inšpiráciu. Zuzka z Košíc
OdpovedaťOdstrániťKamile v čem meleš pohanku? jde třeba v mlýnku na mák? má být suchá nebo namáčená? díky :-)
OdpovedaťOdstrániťPohanku meliem suchu v mlynceku na kavu. Moze byt aj namocena a vtedy len rozmixovat mixerom.
OdpovedaťOdstrániť