utorok 6. januára 2015
Makový závin
Cesto: 250 g pohánky ( namočiť cez noc )
15 čerstvých datlí
hrsť vlašských orechov ( zomlieť )
kôra z polovice pomaranča ( najlepšie bio )
štipka soli
Plnka: 125 g maku ( zomlieť )
15 čerstvých datlí
lyžica vody
Suroviny na cesto spracujeme kuchynským robotom "S" nožom a rozotrieme ho na potravinársku fóliu pomocou stierky. Na vrch cesta rozotrieme makovú vrstvu ( plnku ) a pomocou fólie zvinieme. Závin vychladíme cca 1 hodinu v chladničke, nakrájame a dáme si :)
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára
Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.