štvrtok 22. mája 2014

Pohánkový bochník



200g namočenej pohánky
100g vylúpanej slnečnice
8 ks para orechov
lyžička rasce
lyžička sušeného cesnaku
soľ


Pohánku namočíme aspoň na 24 hodín. Potom ju prepláchneme čistou vodou a spolu so slnečnicou a orechmi spracujeme na hrubšiu masu S nožom v kuchynskom robote. Pridáme rascu, cesnak a osolíme. Dobre premiešame. Vytvarujeme bochník a necháme ho chvíľku v chlade odpočinúť. Ďalej už len nakrájame a natrieme ľubovoľnou nátierkou a ozdobíme čerstvou zeleninou zo záhradky :)


4 komentáre:

  1. Ahoj,
    dali by sa para orechy nahradiť niečím iným?

    Díky, Lenka.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj. Samozrejme sa dajú nahradiť napr. vlašskými orechmi a pod. Poprípade aj úplne vynechať ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ahoj,
    pohanku používáš tmavou nebo světlou(loupanou nebo neloupanou. Díky a přeji dále tolik inspirace:-)Eva

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Používam svetlú lúpanú pohánku. Pekný deň :)

    OdpovedaťOdstrániť

Poznámka: Komentár môže zverejniť iba člen tohto blogu.